Mijn naam is Anneke Berger, geregistreerd leefstijlcoach en uitvoerder van de gecombineerde leefstijlinterventie COOL. Verder werk ik als praktijkverpleegkundige bij een huisartsenpraktijk, als Stoppen met Roken coach en freelance als verpleegkundige bij het Keer Diabetes2 Om programma van Voeding Leeft.

We weten al heel lang dat als mensen gezond leven ze zich vrolijker, fitter, meer ontspannen en zelfverzekerd voelen. Maar het valt niet mee om met gezondere gewoontes te starten en ze vol te houden. De wereld is vol ongezonde voedings-verleidingen, in het dagelijks leven is bewegen steeds minder nodig en er is weinig tijd voor ontspanning. We zijn geprogrammeerd om te overleven in barre omstandigheden, en leven nu in een omgeving die is ingericht op comfort en gemak. We nemen duizenden beslissingen op een dag en zelfs de grootste wilskracht is soms niet genoeg om op die momenten gezonde keuzes te blijven maken.

Als professional help ik graag! Bijvoorbeeld bij het maken van een plan op het gebied van voeding, bewegen, slaap, ontspanning of medicatie-gebruik. Over elk van de onderwerpen zijn algemene adviezen te geven. In de praktijk blijkt dat het vaak niet om kennisgebrek gaat, maar over hoe je omgaat met je lichaam en behoeftes, je tijd en energie, of stress en onrust. We stemmen af zodat je begeleiding krijgt die specifiek op jouw situatie is afgestemd.
Tijdens een leefstijltraject werken we aan jouw doelen, waarbij alles erop gericht is dat jij zelf de regie hebt en je doelen realiseert. Ik als coach loop met je mee en hoop je motivatie te versterken en je te inspireren tot het uitproberen van nieuwe paden.

Na het eerste gesprek besluiten we samen of een leefstijltraject voor jou nu de oplossing is en daarna gaan we van start.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen.