Het CooL programma is een bewezen effectieve interventie waarin je samen met je leefstijlcoach werkt aan een gezonder gewicht en betere kwaliteit van leven. Het is bedoeld voor mensen met overgewicht en een verhoogd risico op diabetes mellitus of hart- en vaatziekte en wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Om deel te nemen is een verwijzing van je huisarts of praktijkondersteuner nodig.

 
➢ Je start met een intakegesprek met je leefstijlcoach. Tijdens deze kennismaking verhelderen we samen je hulpvraag. Daarna bekijken we of deelname aan Cool past bij die hulpvraag. Bij twijfel kan besloten worden om van deelname af te zien. De verzekering vergoedt het intakegesprek zonder aanspraak op je eigen risico.
➢ Je start met het basisprogramma van 8 maandelijkse groepsbijeenkomsten en krijgt daarnaast 3 persoonlijke
coachsessies voor jouw persoonlijke hulpvraag. In de groepsbijeenkomsten komt elke maand een ander thema aan bod. Je krijgt opdrachten mee die je verandering ondersteunen.
➢ Daarna ga je door in de onderhoudsfase met 8 tweemaandelijkse bijeenkomsten en 3 persoonlijke coachsessies  zodat de door jou doorgevoerde veranderingen het nieuwe normaal worden en je je leven lang in staat blijft om zelf nieuwe stappen te zetten in het verbeteren van je leefstijl.

Kortom: je krijgt 2 jaar lang steun van je groep en hulp van je leefstijlcoach bij het verbeteren van je leefstijl met als bonus een gezonder gewicht en het vermogen om jezelf te blijven coachen bij het vasthouden en als je wilt, verder verbeteren van deze nieuwe leefstijl. Dit programma wordt volledig vergoed uit je basisverzekering zonder aanspraak op je eigen risico.
 
Ben jij in voor zo'n tweejarige ontdekkingsreis naar een gezondere versie van jezelf en woon je in Haarlemmermeer? Ik maak graag kennis met je! Neem contact met mij op of ga er eerst over in gesprek met je huisarts of praktijkondersteuner.

 

In Hoofddorp voer ik COOL uit in samenwerking met Rayer Health Care en de Zorggroep Haarlemmermeer.

Momenteel doe ik intakes voor de eerstvolgende groep met maandelijkse groepsbijeenkomsten op dinsdagmiddag van 16:30uur tot 18:00uur vanaf 1 november 2022. Deze groep is in principe vol, bij aanmelding kom je op de reservelijst voor plekken die eventueel nog vrijkomen. De daarop volgende groep start in januari/februari 2023. Overleg met je praktijkondersteuner of huisarts over deelname, na de verwijzing neem ik contact met je op.