Het CooL programma is een bewezen effectieve interventie waarin je in groepsverband en samen met je leefstijlcoach werkt aan een gezondere leefstijl, waardoor ook je gewicht en je kwaliteit van leven verbeteren. Het is bedoeld voor mensen met overgewicht en een verhoogd risico op diabetes mellitus of hart- en vaatziekte en wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Om deel te nemen is een verwijzing van je huisarts of praktijkondersteuner nodig.

 
➢ We starten met een intakegesprek waarin we samen je hulpvraag vaststellen. Daarna bekijken we of deelname aan Cool past bij die hulpvraag. Bij twijfel kan besloten worden om van deelname af te zien. De verzekering vergoedt het intakegesprek zonder aanspraak op je eigen risico.
➢ Het basisprogramma omvat 8 maandelijkse groepsbijeenkomsten, je krijgt daarnaast 3 persoonlijke
coach-sessies voor je persoonlijke hulpvraag. In de groepsbijeenkomsten komt elke maand een ander thema aan bod. Je krijgt opdrachten mee die je verandering ondersteunen.
➢ Daarna ga je door in de onderhoudsfase met 8 tweemaandelijkse bijeenkomsten en 3 persoonlijke coach-sessies  zodat de door jou doorgevoerde veranderingen het nieuwe normaal worden en je je leven lang in staat blijft om zelf nieuwe stappen te zetten in het verbeteren van je leefstijl.

Kortom: je krijgt 2 jaar lang steun van je groep en hulp van je leefstijlcoach bij het verbeteren van je leefstijl met als bonus een gezondere gewicht en het vermogen om jezelf te blijven coachen bij het vasthouden en als je wilt, verder verbeteren van deze nieuwe leefstijl. Dit programma wordt volledig vergoed uit je basisverzekering zonder aanspraak op je eigen risico.
 
Ben jij in voor zo'n tweejarige ontdekkingsreis naar een gezondere versie van jezelf en woon je in Haarlemmermeer? Heb je een BMI>25 en een verhoogd gezondheidsrisico door bijv hoge bloeddruk, apneu, verhoogde bloedglucose, ga er eerst over in gesprek met je huisarts of praktijkondersteuner of neem contact met mij op als je vragen hebt.

 

Planning eerstvolgende groep: start maandag 5 juni 2023 om 19:15 uur bij Fysiocentre Haarlemmermeer in Nieuw-Vennep in de Kerkstraat. In deze groep zijn nog een paar plekken.

Overleg met je praktijkondersteuner of huisarts over deelname, na de verwijzing neem ik contact met je op.

 

Mijn lopende groepen in Hoofddorp i.s.m. Fysiocura Plaza: januari 2022, april 2022, juni 2022, november 2022.

De volgende COOL-groepen in Hoofddorp starten bij mijn collega-leefstijlcoaches van Fysiocura Plaza in 2024 en PMC Skagerrak vermoedelijk in het najaar. 

In Nieuw-Vennep is i.s.m. Fysiocentre op de maandagavond gestart: groep maart 2023.

 

Meer informatie over deze en de andere gecombineerde leefstijlinterventies in Haarlemmermeer:

kijk op de website van Zorggroep Haarlemmermeer.